понедельник, 15 ноября 2010 г.

Перебування архімандрита Антипа в Україні

12 листопада в Україну прибув Патріарший Екзарх Патмоса, намісник монастиря святого апостола  Іоанна Богослова архімандрит Антипа. Мета візиту - обговорення питань організації паломництв з Патмоса до святинь Української Православної Церкви і українських прочан - на острів Одкровення, яким є Патмос (відомо, що саме там апостол Іоанн Богослов написав Апокаліпсис, останню книгу Святого Письма). В день прибуття архімандрит Антипа зустрівся з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України  Володимиром, в.о. Голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків єпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром, Намісником Києво-Печерської Лаври Архієпископом Вишгородським Павлом, а також директором Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимиром Теліженком.
13 листопада Патріарший Екзарх відправив Божественну Літургію у Благовіщенському храмі Дальніх Печер Києво-Печерської Лаври. У проповіді наприкінці служби архімандрит Антипа подякував зазначеним Архіпастирям і посадовим особам і засвідчив особливу любов і повагу Вселенського Патріарха Варфоломея до Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира і всього благочестивого українського народу.
Одним з результатів перебування Патріаршого Екзарха Патмосу архімандрита Антипи в Україні став проект, обговорений у спілкуванні з директором Паломницького  Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимиром Теліженком, який полягає у святкуванні на Патмосі Пасхи 2011 року великою групою прочан з Української Православної Церкви.
14 і 15 листопада були заплановані зустрічі архімандрита Антипи також і з  Генеральним директором Паломницького Центру Московського Патріархату ієромонахом Никодимом (Колєсніковим).

Комментариев нет:

Отправить комментарий