суббота, 29 января 2011 г.

У Києві завершили роботу Курсі підвищення кваліфікації для співробітників паломницьких служб

В період з 24 по 29 січня у Києві проходили Курси підвищення кваліфікації для співробітників паломницьких служб України. Організатор Курсів – Паломницький Центр при Відділі зовнішніх церковних зв`язків Української Православної Церкви.


Впродовж п`яти днів слухачі Курсів прийняли участь у лекційних і практичних заняттях загальною тривалістю 45 академічних годин. Для викладання під час роботи Курсів були запрошені спеціалісти з методики організації паломницьких поїздок, богослови, історики, психологи, логопеди, педагоги. Також для слухачів Курсів була організована навчальна паломницька екскурсія по території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.


В останній день роботи Курсів слухачі склали іспит, за результатами якого понад п`ятдесят чоловік отримали відповідні свідоцтва. Вручення свідоцтв відбулося після урочистого молебню в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, що його очолив єпископ Броварський Феодосій, вікарій Київської Митрополії. Владика Феодосій привітав слухачів із успішним закінченням навчання. "Сьогодні не тільки ваше особисте свято, - звернувся Преосвященний до випускників, - сьогодні свято всієї Української Православної Церкви, тому що паломництво завжди було душеспасительною традицією Церкви". Викладачам Курсів Владика Феодосій вручив подарунки від імені Предстоятеля Української Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

Комментариев нет:

Отправить комментарий